Aktualno

Humanitarni moto party u organizaciji moto kluba i udruge 'Imotski sokolovi'

Aktualno - Lokalne teme

Subota, 10 Kolovoz 2013 19:15

 

moto party imotski

Pogledajte

U sklopu humanitarne akcije 'Kamen po kamen' pokrenute za izgradnju doma obitelji Karoglan, u Imotskom će se održati humanitarni moto party u organizaciji moto kluba i udruge 'Imotski sokolovi'.

Okupljanje je zakazano za subotu 17.8. u imotskoj šumi i parku Gaj, gdje će se uz besplatan ulaz na party moći i besplatno kampirati tijekom ovog perioda.

Uz dobru glazbu, hladno pivo i vruće mašine, moći ćete sudjelovati u prikupljanju pomoći za obitelj hrvatskog branitelja.

Baner
Baner
 

Tučnjava u blizini diskoteke: Imoćanin ranio tri Posušaka

Aktualno - Lokalne teme

Ponedjeljak, 05 Kolovoz 2013 13:24

gaudeamus

Pogledajte

Pogledajte

Krvavi obračun odigrao se jučer oko 3.20 sati u blizini posuške diskoteke Gaudeamus, gdje su se žestoko sukobile skupine mladića iz imotskog i posuškog kraja. Vrhunac tog obijesnog pira je sijevanje noža u ruci jednog Imoćanina, koji je u samo nekoliko vještih poteza ubo čak trojicu Posušaka.

Iz mostarske bolnice, kako piše Večernji list potvdili da je riječ o Josipu Vranjkoviću (32), Peri Milošu (25) i Ivanu Tomiću (32).

''Prvi ima tešku ubodnu ranu ramena, a drugi trbuha. Nakon operativnog zahvata, obojica su trenutačno u stabilnom stanju. Treći je naknadno otpušten iz bolnice, a ima teške posjekline na rukama'', neslužbeno se spominje iz SKB Mostar. Oni su se našli na oštrici 'gastarbajterskih sinova' koji su nakon sukoba pobjegli, ostavivši skupocjeno vozilo mercedes ispred ove diskoteke. Kako bi osvetili teško ranjene prijatelje, preostala skupina Posušaka htjela je razbiti i zapaliti to vozilo vrijednosti čak 100.000 eura, ali ih je u tome jedva spriječila pristigla policija.

Gotovo dva sata su nasrtali na bijela sjajna kola, njemačkih oznaka, a sve do svanuća se nije znalo tko su famozni bogati Imoćani, koji za samo jednu noć provoda potroše prosječnu ovdašnju plaću.

''Tko su ti momci? Kad im više nije do ‘ića i pića’, ostatak prosipaju po onima koji im se nađu na putu. Pri tome ih redovito ‘počaste’ pogrdnim riječima, a nerijetko i pokojim udarcem. No, jučerašnja noć im je bila očito iznimka'', govorili su ljutiti Posušaci.

Kada se već razbistrila čitava situacija, trojica Imoćana su s ključem došla po svoje pa ih je policija i uhitila. Radilo se o Branimiru Malenici (31), bratu vlasnika mercedesa, kao i Dinu Kujeviću (27) te studentu Teu Đuzelu, koji je, nakon ispitivanja pušten kući.

Prvu dvojicu se sumnjiči za nasilničko ponašanje, a još se traga za Branimirovim bratom Tomislavom, kao i još nekoliko Imoćana. Istraga bi trebala otkriti što je zapravo pošlo po zlu u vrijeme 'fajrunta'.

Baner
Baner
 

Nagradna igra pod nazivom ''Park & Shop slavi i nagrađuje''

Aktualno - Lokalne teme

Četvrtak, 01 Kolovoz 2013 14:28

park shop_igra

Park & Shop organizira nagradnu igru. Pravo sudjelovanja imaju svi građani koji u razdoblju od 01.08.2013. do 31.8.2013. do 15 sati, izvrše tri kupnje u tri različite trgovine u centru Park&Shop.

Svaka kupnja mora biti u iznosu od minimalno 50,00 kn. 

Opširnije pogledajte u pravilima nagradne igre. Kliknite OVDJE

 

Baner
Baner

 

   

Tijekom potrage na Sv. Iliji ozlijeđen HGSS-ov član Ante Fedor Kukavica

Aktualno - Lokalne teme

Utorak, 30 Srpanj 2013 16:55

fedor 01

Pogledajte

Pogledajte

Pogledajte

Ante Fedor Kukavica, član Planinarskog društva 'Imotski' i istaknuti član GSS-a, koji se uvijek bez pogovora odazivao na pozive u pomoć u svakoj prilici, bez obzira dali se radilo o izvlačenju bespomoćnih životinja iz Biokovskih jama i vrtača, spašavanja ljudi iz gorućih objekata ili sa strmih litica imotskih jezera, je u posljednjoj potražnoj akciji GSS-a na nažalost i sam postao žrtvom.

Ante je teže ozlijedio rožnicu oka tijekom potrage za češkim turistom na području Svetog Ilije, a ozljedu je zadobio spuštajući se niz strmi 70-metarski procjep kada se odlomila veća kamena ploča.

Priroda ozljede je bila takva da je zahtijevala žurni i složeni operacijski zahvat te su ga kolege nakon što je spušten s planine, žurno prevezle do KBC-a Rebro u Zagrebu gdje bi danas trebao biti podvrgnut operaciji.

Obzirom da se u načelu radi o iskusnim alpinistima koji se jako dobro snalaze u otežanim uvjetima djelovanja ozljede među gorskim spašavateljima razmjerno su rijetke.

Nesreće se jednostavno događaju svakome pa i njima, sve što sada možemo napraviti je Anti uputiti riječi podrške uz nadu da će operacija proteći bez problema i želje da se opravi što prije i nastavi pomagati drugima sa jednakim entuzijazmom.
Izvor: HPD sv. Jure 

Baner
Baner
 

Reakcija nezavisne liste MI za IM na netočne konotacije povodom sjednice vijeća

Aktualno - Lokalne teme

Ponedjeljak, 29 Srpanj 2013 16:56

mi za_imotski_demanti

Pogledajte

Pogledajte

Pogledajte

Pogledajte

Na naš mail pristigao je demanti nezavisne liste građana MI za IM povodom objavljenog članka kojeg smo prenijeli iz drugih medija pod naslovom "Gluhi telefoni u Imotskom: Oporba tvrdi da nije pozvana na sjednicu Gradskog vijeća". Demanti prenosimo u cijelosti. 
 

Ja, Martin Lončar, predstavnik nezavisne liste građana Mi za IM u Vijeću grada Imotskoga, demantiram dio natpisa u Vašem mediju, koji aludira na to da sam krivo postupao, naročito glede spomenutog informiranja o hitnoj sjednici vijeća. 
Naime, u petak ujutro, 26.7.2013. pozivom predsjednika Gradskog vijeća gospodina petra Bašića – Markote upoznat sam s izvanrednom sjednicom, koja se održala u ponedjeljak u deset sati ujutro. Premda nisam dobio papire za rad prihvatio sam poziv i došao, naročito zato što je dnevni red imao samo jednu točku, koju je kao valjalo žurno riješiti. Također, predsjednik me zamolio, budući da je sve to kao iznenada iskrslo, papiri ne mogu poštom stići na vrijeme, a on nema njegov broj, da proslijedim informaciju kolegi oporbenjaku gospodinu Ivici Kukavici, koji predvodi vijećničku četvorku. 
Navedenog gospodina isti taj petak sam obavijestio o nadnevku sjednice, ali bio sam dojma da on, ako hoćete i s pravom, smatra da to nije službeni poziv. Ipak sam ja samo vijećnik a ne službena osoba. Predsjednika vijeća sam nakon toga izvijestio, kako o dojmu tako i o ishodu razgovora. Isto tako, koristim prigodu i molim ove dvije strane, koje su u očiglednom verbalnom i inom sukobu, da me ubuduće ne uvlače u svoje prijepore i poštede svojih prepucavanja, jer niti sam dionik toga svega niti zaslužujem ovakvo krajnje konotativno povlačenje po medijskom prostoru.
Ponedjeljak, 29.7.2013. godine.

Baner
Baner

 

   

Stranica 9 od 156

Baner