Imotski: Vratolomije s litica Modroga jezera

Sport - Ostali sportovi

Splićanke iz plivačkog kluba Dolfin Budući da se grad Imotski i cijela Imotska krajina, uključujući sve oblike društvenoga života, baš i ne mogu pohvaliti nekim velikim aktivnostima kroz godinu, tek se s kalendarskim dolaskom ljeta "krvna slika" bitno popravlja, a uz brojne kulturno-zabavne i one "klasične" sportske manifestacije, u najvrućim mjesecima na svoje dođu i ljubitelji malo neobičnijih disciplina. Domaćini takvoj vrsti zabave uglavnom budu imotski kraški fenomeni - Crveno i Modro jezero.

Uz vratolomne base-jumping skokove i adrenalinsku "Imo-adventure" pustolovinu, tradicionalni skokovi s litica Modroga jezera već puno stoljeće predstavljaju omiljenu zabavu svim naraštajima Imoćana. Tako je bilo i ove godine, a skokovi su posvećeni legendarnim imotskim skakačima, pokojnim Tihomiru Skaki - Kiki i Ivi Aniću Žapcu. Skakali su i stari i mladi, i muškarci i žene, na glavu i na noge, a iznimno atraktivnim skokom s 15-ak metara visine apsolutnu je pobjedu ostvario Marko Ðuzel, za što mu je organizator - Turistička zajednica Imotski - uručila medalju i novčanu nagradu. Mlada Lucija Šumanović pobjednica je u ženskoj konkurenciji.

Svoju su točku imali i članovi Kluba za sinkronizirano plivanje "Dolfina" iz Splita, dok su ronioci iz Ronilačkog kluba "Crveno jezero" bili u potrazi za škrinjom s Gavanovim blagom, skrivenoj u jezerskim dubinama. No baš kao i prošle godine, blago ni sada nije pronađeno.

Hrabre Imoćane i njihove prijatelje u neobičnoj zabavi nije omeo niti pljusak, a među znatiželjnim promatračima našao se i veliki broj turista iz brojnih europskih zemalja. Kao što svjedoči jedna od ponuđenih fotografija, i oni su imali što pokazati.

Piše:Ante Lončar
Foto: Branimir Boban

Imotski: Vratolomije s litica Modroga jezera
Baner